Szent Mihály Plébánia

Szeged-Szentmihály

Palánta utca 2.

6710

Szeged-Szentmihály Szent Mihály Plébánia
A szeged-szentmihályi Szent Mihály Plébánia honlapja

Erzsébet kenyér sütés

Plébániánk hittanos csoportjának Erzsébet kenyér sütése

Immáron másodszor hirdettük meg plébániák hittanos csoportjai számára Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapja alkalmából az Erzsébet kenyér sütést.

Ez alkalommal is a kenyerek és kalácsok dagasztásával, formázásával kezdtük a napot. Miután mindenki elkészítette saját kis Erzsébet kenyerét, felcímkéztük, majd megfelelő időben kemencében megsütöttük. Miközben a kenyerek sültek, Megnéztük egy Szent Erzsébetről szóló ismeretterjesztő kisfilmet, majd sorsolás alapján összeállítottuk a négy csapatot és tudással felvértezve kezdetét vette az öt állomásos vetélkedő. Az állomásokat nagyobb hittanosaink felügyelték, valamint irányították a csapatokat a helyszínek között. Volt betegszoba, szegény konyha, fűszerkert, és tanterem is, ahol az elméleti tudásról kellett számot adni.A vetélkedő egy dinamikus csoportjáték zárta, ahol csak a szerencse számított ! Eredményhirdetés után, természetesen a csapatok jutalmazása sem maradt el!

Ezek után a kellően éhes gyerekcsapat pillanatok alatt végére járt a frissen sült kemencés kenyérlángosnak, sőt a ráadásnak is. Egyértelmű bizonyosságot nyert, hogy ezt az egyszer és finom magyar étellel mindenki szereti.Ebéd után egy kis kedvcsinálót tartottunk nagyobb hittanosaink segítségével a hagyományőrző íjászatból. A nagy érdeklődésre való tekintettel, elképzelhető, hogy az íjászkörünket a kisebbek számára is nyitottá tesszük.

A délután kettőre érkező szülők nem mindegyikének volt könnyű dolga, ugyanis sokon még szívesen maradtak volna, Istennek hála!
Idán először plébániaközösségünk felnőtt tagjai is csatlakoztak a rendezvényhez. A délután további részében folytatódott a kemencézés, estére asztalra kerültek a finomabbnál-finomabb sültek! A várakozás órái is igen hasznosan teltek, de minden erőfeszítésünk ellenére sem sikerült kiválasztatni a legjobb pálinkát, pedig igazi hozzáértőkként, nagy mértéktartással igyekeztük.döntésre jutni.

Másnap a vasárnapi szentmisén Tamás atya a karitász csoportunk jóvoltából 160 cipó mellett a helyben sütötteket is megszentelte, majd mise után kiosztottuk a közösségnek.

Hivateli rend a Szent Mihály Plébánián

Plébániai hivatalos ügyintézés esetén kérjük, keressék a plébániagondnokokat, illetve a templom gondnokot az alábbi elérhetőségeken:

Templomgondnok és liturgikus munkatárs:

Fejes Ferenc, telefonszáma: +36 20/562-85-57

Hitoktató:

Gilicze Attila, telefonszáma: +36 20/323-81-70

Plébániagondnok és irodavezető:

Piros Adorján, telefonszáma: +36 30/490-10-80

Családi napközi megbízott vezetője:

Szendrényi Marietta, telefonszáma: +36 30/249-77-50

 

Nemzetközi eucharisztikus kongresszus